WELKOM OP MIJN BLOG

365 dagen inspiratie

Dit is het motto van mijn blog. Ik probeer je zo veel inspiratie te geven dat je elke dag wel iets lekkers kunt koken of bakken.

Services


Pompoen curry soep

Inspiratie
Ben je op zoek naar recepten om iets lekkers te koken of te bakken, dan ben je hier aan het juiste adres.

Samenwerken
Nieuwe producten testen of reviewen, een kookboek in het zonnetje zetten. Neem contact met me op om de voorwaarden te bespreken.

Over mij
Voor mijn website probeer ik zoveel mogelijk zonder pakjes en zakjes te koken. Meestal gezond, soms iets minder.

De nieuwste recepten


Croissantwafels met vers fruit

Deze wafels bak je makkelijk en snel van croissantdeeg. Ideaal voor een zoete snack, maar zeker ook geschikt als lunchgerechtje. Wij aten ze met vers fruit en ahornsiroop, maar ook met boter en jam of hazelnootpasta zijn deze wafels heel erg lekker.

Een goed gevulde borrelplank doet het altijd goed

Op een zomerse avond in de tuin, als het koud is bij de kachel, of wat dacht je van een filmavondje of een gezellige avond met vrienden/vriendinnen? Een goed gevulde borrelplank is toch altijd een heerlijk idee! Varieer vooral in de variatie van zoet en hartig, zacht en pittig, zodat er voor ieder wat wils…

Lekkers voor de lunch: Roggebrood met kaas, tomaat en mierikswortel

Een broodje gezond hoeft niet altijd met een broodje. Neem voor de variatie eens donker roggebrood, zoals Fries roggebrood of Oerkracht roggebrood. Ga voor een beleg van kaas en tomaten en mierikswortel voor wat extra pit! Verrassend lekker en bovendien heeft dit roggebrood als voordeel dat het niet zo snel klef wordt. Ideaal dus om…

Pizza zonder kneden (No Knead pizza)

Met een goede pizza kun je mij héél blij maken! Deze pizza zonder kneden (no knead pizza), maar wel met “omslaan” tijdens het rijzen. Belegd met geroosterde courgette of tonijn is dit een top recept.

Limabonen met zwarte knoflook, baharat en citroen

Deze limabonen gebakken met zwarte knoflook, baharat en citroen zijn ontzettend lekker. Voor de snelle versie koop ik meestal een blik limabonen. Peulvruchten zijn als je ze alleen maar warm maakt vaak wat saai. Maar probeer eens knoflook en specerijen en je weet niet wat je proeft!

Zwarte knoflook boter

Knoflookboter of kruidenboter met verse kruiden doen het altijd goed als starter van de maaltijd of bij de borrelplank. In dit rijtje past ook prima de Zwarte knoflook boter. Zwarte knoflook is gefermenteerde knoflook. Hij ligt ongeveer 3 weken in de oven en hierdoor gaart hij en krijgt zijn zwarte kleur. Bijkomend voordeel is dat…