WELKOM OP MIJN BLOG

365 dagen inspiratie

Dit is het motto van mijn blog. Ik probeer je zo veel inspiratie te geven dat je elke dag wel iets lekkers kunt koken of bakken.

Services


Pompoen curry soep

Inspiratie
Ben je op zoek naar recepten om iets lekkers te koken of te bakken, dan ben je hier aan het juiste adres.

Samenwerken
Nieuwe producten testen of reviewen, een kookboek in het zonnetje zetten. Neem contact met me op om de voorwaarden te bespreken.

Over mij
Voor mijn website probeer ik zoveel mogelijk zonder pakjes en zakjes te koken. Meestal gezond, soms iets minder.

De nieuwste recepten


Crunchy kabeljauwburger met honing-mosterd saus

Een crunchy visburger met een lekkere honing-mosterd saus. Gewoon een stuk verse kabeljauwfilet met een jasje van broodkruim, sla, tomaatje, uitje en een lekkere homemade saus erbij. Geen conserveermiddelen of smaakmakers en echt waanzinnig lekker!

Salade met rode bieten, peren en feta

Een maaltijdsalade met bieten, venkel, peer en feta. Door verschillende smaken met elkaar te combineren wordt je met elke hap verrast. Een smaakexplosie van zoet, aards, hartig, zout en kruidig. Als lunchgerecht of maaltijdsalade.

Lasagne bolognese met gehakt en linzen

Een variant op lasagne bolognese met als verrassend ingrediënten groene linzen en courgette. Door de helft van het gehakt te vervangen door de linzen en met courgette voor extra groente. Een gezonde variant op het klassieke recept.

Peren gestoofd in witte wijn

Gestoofde peren met witte wijn, vanille en citroen

Ze zijn er weer, onze peren uit eigen tuin! De eerste kilo’s zijn geoogst en ik ga eens bedenken wat ermee te doen. Peren zijn natuurlijk heerlijk in een dessert. Het lekkerst vind ik ze dan eigenlijk gestoofd. Gelukkig hoef je daarvoor niet eens stoofperen te gebruiken. Heb je peren in de fruitschaal liggen die…

Pruimen kruimel plaattaart

Pruimen kruimel plaattaart of fruitrepen

Fruitrepen of kruimel plaattaart, het maakt niet uit hoe je het noemt, deze zoete snacks zijn heerlijk. Bovendien makkelijk te maken. Gebruik zoete pruimen of vervang door ander seizoensfruit.

Sperziebonen en oesterzwammen in sojasaus

Sperziebonen en oesterzwammen in sojasaus

Lekker Aziatisch en niet ingewikkeld om te maken. Het meeste werk zit hem in de voorbereiding. De boontjes en oesterzwammen komen helemaal tot hun recht in de smakelijke sojasaus. De oesterzwammen worden pittig op smaak gebracht met een kruidenmengsel en in de oven geroosterd. Zo krijgen ze extra veel smaak. Als je genoeg saus hebt is dit gerecht het lekkerst met rijst. Maak er nog een frisse komkommersalade bij. Atjar kan natuurlijk ook en vergeet de kroepoek niet!