Recepten op alfabetische volgorde

Op deze pagina vind je alle recepten op alfabetische volgorde.
Elke link naar een recept opent op een nieuwe pagina!

De toevoeging (v) staat voor veganistisch of vegetarisch. Bij mijn vegetarische maaltijden gebruik ik vaak kaas, waarbij ik moet bekennen dat ik niet controleer of deze ook echt vegetarisch is. Wil je het zekere voor het onzekere nemen, vraag dan om kaas met een kunstmatig stremsel. Lees meer over dit onderwerp op de pagina’s van de Vegetariërs Bond.

A





Aardappel
– chips, deel 2 (v)
– chips light (v)
– crushed potatoes uit de oven (v)
– gevuld met salie, ontbijtspek en ansjovis
– frieten uit de oven
– Hasselback (v)
– Hasselback uit de airfryer (v)
– schijfjes in torentjes met kruiden uit de oven (v)
– schijfjes uit de pan (v)
Aardbeien-cheesecake dessert
Aardpeer, geroosterd in een linzenschotel (v)
Abrikozenjam (voor gebak)
Affogato (espresso-ijs-dessert)
Amandel
– koekjes (bokkepootjes)
– bladerdeeg koekjes
– spijs, snelle  (v)
Ananas
– nectarine/ananas ijs op yoghurtbasis
– ijs met limoncello op yoghurtbasis
Appel
– cake met een bodem van speculaasjes
– crumble met speculaaskruiden
– duitse plaatkoek met appel
– gebak, rechthoekig met citroen-amandel vulling
– gebak, bladerdeeg bloemvorm– gebakken uit de oven
– gebakken uit de oven, deel 2
– gebakje van bladerdeeg
– gebakje uit de Airfryer
– koeken van bladerdeeg
– speculaas appelcake
– taart van zandtaartdeeg (recept voor groot, klein en op de bakplaat)
Arancini, gefrituurde risottoballetjes (v)
Asperges
– groene, geroosterd uit de oven (v)
– salade van witte asperges (koud) met ei en tomaat (v)
– soep (witte asperge) met sinaasappel-olie
– taart, groene, met amandelen (v)
– taart, groene de budgetversie met doperwtjes (v)
Aubergine
– mini-pizza’s  (v)
– geroosterd met een mediterraan tintje (v)
– geroosterd in de Airfryer (v)
– geroosterd met granaatappelpitten (v)
– spiesjes (v)
– waaiers met tomaat en kaas uit de oven (v)
Avocado
– guacamole zelf maken (v)
– met humus en een tomaatje op toast (v)
– salade (v)

B

Barbecuesaus
Basilicum olie, pittige (v)
Belgische wafels (suikervrij)
Bieten
– maaltijdsalade met makreel en cannellinibonen
– gepoft uit de oven (v)
– salade met venkel en sinaasappel  (v) 
– salade, geroosterd, met sinaasappel en geitenkaas (v)
Bladerdeeg
– aardbeiengebakjes
– borrelhapjes van bladerdeeg en kaas (v)
– gebakjes met perziken en amandelvulling
– hartige hapjes
– kerstboom gevuld met paprikapesto (v)
– ravioli gevuld met appel
– tompouce met zomerfruit
zoete ravioli van bladerdeeg gevuld met appel
Blini’s, zoete, met fruit
Blini’s (hartig), met gerookte zalm, wortel of pastinaak
Bloemkool
– couscous van bloemkool met noten en tomaatjes (v)
– geroosterd (v)
– geroosterd, met kikkererwten, tomaatjes en olijven (v)
– met tomaten en olijven (v)
– uit de oven met tomaten en kaas (v)
– steak met harissa (v)
Bonbons (gevulde wafeltjes)
Boter,
– geklaarde boter
– zelf roomboter maken van slagroom
Blauwe bessen/bosbessen
– (plaat)cake
– roomijs
– taart
– yoghurtijs
Bramen
– jam
– siroop
Broccoli
– fritters (v)
– soep, romige (v)
Brood
– met gegrilde groenten en kruidenkaas (v)
– Italiaanse salade caprese tosti (v)
Brood bakken
– basisrecept
– bananen-kokosbrood met walnoten
breekbrood (zoet) van croissantdeeg met kaneel, noten en rozijnen
– breekbroodjes
– broodjes op basis van poolish (voordeeg)
– crackers zelf maken met sesam en maanzaad
– duitse plaatkoek met appel
– kwarkbrood met fruit en noten
– op basis van voordeeg of poolish
– op basis van een sponge voordeeg
– zonder kneden (no knead)
– zonder kneden met sponge voordeeg
– broodjes
– in een ring gebakken broodjes
– No Knead broodjes
no knead platbrood
– platbrood met gist
– platbrood met bakpoeder
platbrood zonder kneden
– roggebrood met gist
– roggebrood met poolish of voordeeg
– volkorenbrood met zaden en pitten
– rozijnenbrood
– Zweedse kaneelbroodjes
– roggebrood met gist
– roggebrood met poolish of voordeeg
– volkorenbrood met zaden en pitten
– rozijnenbrood
– Zweedse kaneelbroodjes

C

Cake
– brownies, luxe
– het basisrecept voor cake
– met appel en een bodem van speculaasjes
– met kruidnotenbodem en appelschijfjes
– lage (open) speculaas-appelcake
– tulband
– tulband met bitterkoekjes
Camembert uit de oven (v)
Champignons
– Couscous met champignons en groenten uit de tagine (v)
– spaghetti met roomsaus en rucola (v)
– Thaise salade
Cheesecake
– klassieke cheesecake
– eenpersoons, zonder oven
– in een glas met nectarinecompôte
Chili met zwarte bonen, rundvlees en cacao
Chocolade
– brokken (fudge) met pinda’s
– brownies, luxe
– cakejes met (stoof)peer
– cakejes met vloeibare vulling (lavacakejes)
– koekjes
– Nutella koekjes
– mousse taart (gebakken in de oven)
– krullen van chocola zelf maken
ijs van banaan en Nutella
Citroen
– tagine met kip en citroen
– inmaken (v)
– kip, mediterrane 
muffins met citroen en maanzaad
– pasta met citroen-roomsaus
– pasta met gerookte forel en ricotta
– tijm roomsaus
Cocktail
– met en zonder alcohol
– op basis van kruidenthee (met en zonder alcohol)
Courgette
– gegrild, lauwwarme salade  (v)
– gevuld met gehakt
– gevuld met rijst uit de oven (v)
– ovenschotel met mozzarella (v)
– salade, rauwe (v)
– salade met tomaatjes, lente-ui en pijnboompitten (v)
– soep met kerrie en kardemom (v)
– taart (v)
– eenpersoons taartjes (v)
Couscous
– met champignons en groenten uit de tagine (v)
– met peterselie en citroen
– salade met avocado, ei, rucola en granaatappel (v)
– salade met nectarine, feta en noten (v)
Croustades (toastbakjes) met tonijn of avocadomousse
Curry
– met bloemkool en mango chutney
– met groenten en rijst (v)

D

Dessertsaus van vers zomerfruit (v)
Donuts uit de oven met glazuur
Doperwten dip (v)

E

Ei in een pannetje (v)
Eimuffins met spek
Eton Mess

F

Falafel (v)
Feta
– romige dip (v)
– balletjes met mon chou (v)
– salade met tomaten en olijven (v)
Flammkuchen
– met aardappel
– met spek en ui
– met rauwe ham en rucola
Forel
– met roomboter en amandelschaafsel
– salade van gerookte forel, met pittige mosterddressing
Frangipane, gebak met fruit
Frittata met champignons en paprika (v)
Frozen cheesecake dessert
Fruitsoep van watermeloen

G

Galette met perziken, honing en tijm
Gehakt
– gehaktballen, gevuld met geitenkaas
– gehaktballetjes,  Italiaanse, in tomatensaus 
– gehaktballetjes spies met rode paprika en ui (v)
– gehakt en groentestoofschotel met cacao
Glazuur maken voor gebak
Grapefruit met gekaramelliseerde suiker (v)
Guacamole zelf maken

H

Harissa (Arabische kruidenpasta) (v)
Harissa specerijenmengsel (droog) (v)
Hartige hapjes van bladerdeeg en kaas (v)
Honing-mosterd dressing (v)
Hummus (v)

I / J

IJs
– cake of ijstaart met 3 smaken ijs
– frozen yogurt
– frozen yogurt met sinaasappel en Licor 43
– granita van koffie
– lemoncurd roomijs
– met koffiesiroop en chocoladekrullen
– met peren in karamelsaus en suikerbrood
– met sinaasappel en sinaasappelsiroop
– sorbetijs van vruchtensap
– zelf maken van ananas en yoghurt
– zelf ijs maken zonder ijsmachine
IJsthee
– basisrecept
– cocktails (met en zonder alcohol)
Indiase curry met ei (v)
Involtini di verza (koolrolletjes)
Jamkoekjes

K

Kaasballetjes van Feta en Mon Chou (v)
Kaasfondue van Camembert, eenpersoons (v)
Kaassnacks van bladerdeeg (v)
Kikkererwten, geroosterd (v)
Kip
– Basquaise
– drumsticks met tijm en knoflook uit de airfryer
– met abrikozen uit de tajine
– met gember soja saus
– met knoflook uit de oven
– met krokante korst van pesto uit de oven
– met satémarinade
– Portugese stoofschotel met pruimen
– curry met yoghurt en tomaten
– Thaise schotel met kerrie en groenten
– kerrie met prei
– ragout met kastanjechampignons
– rolletjes, gevuld met pesto of tijm, knoflook en citroen
– tagine met paprika en harissa
– Yakitori kipspiesjes
Koekjes
– amandelkoekjes (bokkepootjes)
– bladerdeeg koekjes
– jamkoekjes
– met Nutella
– vorkkoekjes
Koffie
– zomerse drankjes met Cold Brew Koffie
– granita
– siroop met Madeira (v)
– siroop met Licor 43 (v)
Komkommerrolletjes (v)
Koolrolletjes gevuld met gehakt
Koolsalade met appel en noten (v)
Krombekbonen, een basisrecept

L

Labne
Limabonen en tonijn maaltijdsalade
Limabonen in Mediterrane tomatensaus (v)
Limburgse rijstevlaai
Linzen
– met geroosterde paprika en paneer
– salade met geroosterde groenten, feta en mandarijn (v)
– salade van Dupuis linzen met geitenkaas (v)
– schotel met geroosterde groenten en champignons (v)
– Franse linzensoep (v)
– Turkse linzensoep (v)
Loempia’s uit de Airfryer (v)

M

Makreel
– mousse
– salade met avocado
– salade met avocado en peer
– maaltijdsalade met rode biet en cannellinibonen
Mandarijnen
– gesuikerd met vanilleyoghurt
– op sap met basilicum en roze peper
– puddinkjes uit de oven
– salade met geroosterde groenten, linzen en feta (v)
Mayonaise (v)
Meloensoep, dessert in een glas
Meringue kisses (schuimpjes)
Meringues van kikkererwten water
Mie met paksoi en champignons (v)
Mosterddressing, pittige    
Mozzarella gemarineerd met basilicum olie (v)
Muffins
– hartige met ei en spek
– met citroen en maanzaad

N

Nectarine compôte
Noedels met groente en terriyaki bief
Nutella-ijs met banaan

O/P

Paella met een twist
Pancakes met fruit en roomyoghurt (v)
Pancakes met spek en champignons of met sinaasappeljam
Paprika,
– gevuld uit de oven
– Paprikadip (geroosterde paprika)
Pasta
– alla puttanesca
– basisrecept voor zelf gemaakte pasta
– cannelloni gevuld met gehakt
– chunky pasta
met tomatensaus, gehakt en groenten
– (gevulde) met champignon-tomatensaus (v)
– lasagne met geroosterde groenten (v)
– lasagne met gorgonzola (v)
– met champignon-roomsaus en rucola (v)
– met citroen-roomsaus (v)
– met gerookte zalm
– met groene zomergroenten (v)
– met verse spinazie
– ovenschotel met gehakt
– pomodoro
– peperonata
– peperonata: Italiaans koken voor 2 dagen– pesto (v)
– ravioli gevuld met spinazie en ricotta (v)
– salade met gegrilde groenten
– salade met rauwe groenten (v)
– saus met champignons, mascarpone en truffelkaas (v)
– spaghetti Bolognese
– spaghetti Bolognese, vegetarisch (v)
– tagliatelle met champignons, witlof en tijm (v)
– tagliatelle met verse tomatensaus en gewokte spinazie (v)
– zelf maken: Malloreddus pasta
Pavlova, eenpersoons
Peren
– Poire Belle Hélène (peren, vanille-ijs en chocoladesaus)
– gebakken in bladerdeeg
– gestoofd met chocoladesaus
– stoofperen (witte) met likeur
– gestoofd met rode wijn en port
– taart, bladerdeeg
Perziken met vanille en kaneelyoghurt (v)
Perziken, gegrild met ijs
Pesto
– van bospeen groen 
– van basilicum (v)
– van gedroogde tomaten (v)
– van rucola
Pinda-chocoladebrokken
Pizza
– met groenten en hummus
– van kant-en-klaar deeg
– deeg zelf maken
– hapjes
Pompoen
– soep, geroosterd
soep, geroosterd met harissa
Popovers
Prei
– ovenschotel met champignons en bladerdeeg
– quiche met blauwe kaas (v)
– soep, romige (v)
– schotel met noten en kaas (v)
– taart met geitenkaas (v)
Pruimen op (eigen) sap
Puntpaprika’s, gevuld uit de oven (v)

Q

Quesedilla’s (v)
Quiche
– met prei (v)
– met prei, geitenkaas en ontbijtspek
– met spinazie, champignons en spek

R

Rabarber
aardbei en rabarber crumble
– muffins
– rabarber-aardbei flip
– taartjes met rabarber en aardbeien of amandel-crème
– tarte tatin
Ratatouille uit de oven (v)
Rijst
– gebakken met groente en varkensvlees in pittig-zoete saus
– salade met kip en gember-soja dressing
Risotto
– balletjes (arancini), gefrituurd (v)
– met rode bieten (v)
– met saffraan, kabeljauw en gegrilde groenten
– met venkel en gorgonzola (v)
– uit de oven met doperwtjes en zalm
Rode bieten poffen in de oven
Rode kool, op klassieke wijze  (v)
Rode spitskool met sinaasappel en tijm (v)
Rode spitskool salade met sinaasappel  (v)
Rode uien, geroosterd op de BBQ (v)
Rode uien marmelade (v)
Roomboter zelf maken van slagroom
Roomsaus met citroen en tijm
Rucolapesto
Runderstoof met Belgisch bier

S

Salade
– aspergesalade met ei en tomaat (v)
– Italiaanse, met mozzarella en ham
– met avocado, rucola, ei, granaatappel en couscous (v)
– met bieten, venkel en sinaasappel  (v)
– met bleekselderij, walnoten en blauwe kaas  (v)
met feta en bosbessen (v)
– met gegrilde geitenkaas  (v)
– met gerookte forel en een  pittige mosterddressing
– met geroosterde groenten, linzen, feta en mandarijn (v)
– met Limabonen en tonijn
– met makreel, avocado en peer
– met meloen en rauwe ham
– met nectarine, Serranoham en feta
– met peer, blauwe kaas en walnoten (v)
– met tonijn
– van bloemkool, pastinaak en venkel (v)
– van bloemkoolcouscous met noten en tomaatjes (v)
– van gebakken knolselderij met peer en gorgonzola (v)
– van knolselderij met appel (v)
– van rauwe courgettelinten met tomaatjes, lente-ui en pijnboompitten (v)
– van rauwe wintergroenten (v)
– van rauwe worteltjes (v)
– van sperziebonen (v)
– van spinazie met honing mosterddressing  (v)
– van spitskool of witte kool met appel en noten
– venkelsalade met sinaasappel  (v)
– venkelsalade met sinaasappel, noten en basilicum
– wrap van sla (koolhydraatarm)
Salieboter
Satémarinade (v)
Satésaus (v)
Schuimpjes (Meringue kisses)
Scones
Seitan (vleesvervanger) zelf maken, het basisrecept
Serranoham sticks
Shakshuka (v)
Shakshuka (snelle) met een twist (v)
Sinaasappel
– cake, up-side-down
– cake, up-side-down uit de Airfryer
– cakejes
– ijs met Licor 43
– jam met geleisuiker
– jam met specerijen (v)
– schilletjes, gesuikerd
Slagroomgebakjes met amandelnougatine
Snackpaprika’s, lauwwarm gevuld met feta (v)
Snackpaprika’s, met feta en spek
Snijbonen met paprika en tomaat uit de wok  (v)
Snijbonen-linten uit de wok (v)
Soep
– aspergesoep met sinaasappel-olie
– broccoli, romige (v)
– courgettesoep met kerrie en kardemom (v)
– erwtensoep (snert)
– gazpacho (v)
– minestrone (v)
– pastinaaksoep, romige (v)
– pompoensoep, geroosterde (v)
– pompoensoep, geroosterde met harissa (v)
– prei, romige (v)
– ramen of noodlesoep (v)
– tuinerwtensoep  (v)
– tunesische vissoep
– witte bonensoep met kurkuma
– wortel-gembersoep (v)
– zomerse groentesoep
Speculaasbrokken
Spinazie
– taart met champignons en geitenkaas (v)
– taart met zalm
Spruitjes
– eenpansgerecht met champignons
– geroosterd in de oven met aardappel en champignons (v)
Stoofschotel met gehakt, groenten en cacao
Stoofvlees, sukadelappen
Stoofvlees met Belgisch bier

T

Taartjes
– met rode uienmarmelade en geitenkaas  (v)
met stoofpeer en chocolade ganache
met vers fruit, lemoncurd en chocoladeslagroom
Tabouleh, vegetarisch (couscous)  (v)
Tagine
– kip, paprika en harissa
kip en citroen
schouderkarbonade en harissa-yoghurt marinade
– stoofschotel van varkensvlees en groenten met harissa
Tarte tatin
– met peren
– met rabarber
– met trostomaten, tijm, rode ui en balsamico (v)
– met zomerfruit
Thaise kip-kerrie schotel met groenten
Thaise curry met groenten en rijst (v)
TiramisuToast met avocado, humus en een tomaat (v)
Tomaten
– gedroogd in de oven
– Griekse boerensalade  (v)
– pesto (v)
– saus met Ras el hanout (v)
– saus, snel klaar
– tarte tatin van bladerdeeg (v)
Tortilla
– zelf maken
– taart, Mexicaanse, met gehakt
– taart, Mexicaanse, vegetarisch (v)
Tosti, feestelijk en gezond
Tutti Frutti van vers fruit met kaneelyoghurt (v)
Tzatziki (v)

U

Uien
– gebakken in de Airfryer of oven
– geroosterd op de BBQ (v)
– marmelade van rode uien (v)
– plaattaart
– taartjes (rode) met geitenkaas (v)

V

Vanillesuiker, zelf maken
Varkensvlees in pittig-zoete saus
Vegetarische kipstukjes
– plantaardige kip met gember-sojasaus
Venkel
– ovenschotel met aardappelen, tuinbonen en tomatensaus (v)
– ovenschotel met tomaten, kaas en bacon
– salade met rode bieten en sinaasappel  (v)
– salade met sinaasappel  (v)
– salade met sinaasappel, noten en basilicum
Vis
– citroenpasta met gerookte forel en ricotta
– dorade met citroen en kruiden
– forel met roomboter en amandelschaafsel
– gerookte forelsalade met pittige mosterddressing
– in Kantonese citroensaus (witvis)
– kabeljauwfilet uit de oven of Airfryer
– kabeljauwfilet op courgettelinten uit de oven of airfryer
– maaltijdsalade met Limabonen en tonijn
– makreelmousse
– makreelsalade met avocado
– makreelsalade met avocado en peer
– maaltijdsalade met makreel, rode biet en cannellinibonen
– met mosterd/dille kruidenkorst (witvis)
– paella met een twist
– pasta alla puttanesca (met tonijn en ansjovis)
– pasta met gerookte zalm
– saffraanrisotto met kabeljauw en gegrilde groenten
– stoofpotje van witvis met groenten en sojasaus
– tonijnsalade
– tunesische vissoep
– zalmpakketje (en papillotte) uit de oven

W

Wafels
– Belgische (suikervrij)
– met aardbeien en slagroom
– met karnemelk
– hartig, met spek of kaasvulling
– mini wafeltjes, gevuld (kisses)
– nieuwjaarsrolletjes
ontbijtwafels (zonder suiker) met kwark en fruit
Water met een smaakje (van vers fruit)
Watermeloen
– met feta en basilicum
– fruitsoepje in een glas
Winterradijs uit de wok (v)
Witte bonen, het basisrecept
Witlof
– blad gevuld met blauwe kaas en peer (v)
– taart met noten en kaas (v)
– uit de wok met honing en tijm (v)
Wortel
(regenboog) met tijm en komijn uit de oven (v)
– salade van rauwe wortel (v)
– uit de oven, spicy (v)
– zoetzuur met een oosters tintje (v)

X / Y

Yoghurt
– dip, spicy (v)
– dressing met tuinkruiden (v)
– ijs met bosbessen
– ijs van sinaasappel en Licor 43
– met warme peren en speculaaskruiden

Z

Zalmpakketje (zalm en papillotte) uit de oven
Zoër vleis (hachee)
Zoete blini’s
Zomerse fruitsoep met vanille-ijs
Zwarte bonenchili met rundvlees en cacao

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s